Enkelt och snabbt grillfat

Grillad fläskfile’ med Halloumi

Marinad
1 dl olivolja
1 dl soya
1 tsk Sambal Oelek
2 tsk flytande honung
Svartpeppar

Skär köttet i lagom stora bitar och snitta upp biten på längden.
Marinera i ca 1-2 tim.

Sallad
Rikligt med blandad sallad på ett fat.
Lägg på mycket tomater i tunna klyftor, smula över fetaost och fint strimlad rödlök.
Ringla över Crema de Balsamico och några drag med svartpepparkvarnen.

Grilla fläskfile’n rätt hårt så den får en knaprig yta. Lägg i de tjockt skurna Halloumiskivorna i marinaden en liten stund.
När köttet är nästan färdigt lägg halloumin på grillen .

Toppa salladen med knaprigt grillad fläskfile’ och Halloumin.

Servera och Njut till ett glas Zinfandel!

Lämna ett svar