I mitten på maj 2021, tog vi tillsammans med goda vänner, färjan från Torekov på Bjäröhalvön till Hallands väderö. En tripp på cirka 20 minuter. Det var ganska långa minuter eftersom alla fick sitta på däck i den för årstiden mycket kalla vinden med inslag av regnstänk.
Den lilla färjan hade inga sittmöjligjeter innomhus vilket var bra i dessa Coronatider. På däck var det trångt och Folkmyndighetens rekommendation med 2 meters avstånd var inte att tänka på, det var axel mot axel som gällde.
Enda möjligheten att förflytta sej på ön var med apostlahästarna, vilket var bra, för det var en fantastisk naturupplevelse med många stopp för fotografering. Terrängen var mycket omväxlande med allt från släta berghällar till tätbevuxen skog. De välmarkerade stigarna slingrade sej fram genom djurens betesmarker, gammal orörd fallen skog, bäckar som porlade.
Vi vandrade runt på ön i drygt 4 timmar vilket kändes tillräckligt denna gång men vi kan rekommendera alla som är det minsta naturintresserade att göra ett besök för det var en häftig upplevelse.