Liner for Two, aktivitetsträffen

En kort tillbakablick
Veckan före Midsommar har sedan tre år tillbaka vigts åt en gemensam träff för oss som valt att köpa Carthagos nya husbilstyp som man döpt till Liner for Two. Den revolutionerade modellen, som har dubbelsängen i förarhytten och en gedigen u-soffa i aktern, vänder sej främst till oss tidsmiljonärer som inte kan skilja på röda och svarta dagar.
På vår första träff, som arrangerades av Annica och Roger på Bauergården, lärde vi känna ett tjugotal nya ansikten som vi delade några dagar tillsammans med.

2021 hälsade Annica oss välkomna till första träffen

Innan vi skildes bestämde vi oss för att göra detta som en årlig tradition och stafettpinnen skickades till oss som bor på västkusten. Vi valde Grebbestad som tyvärr bjöd på ett allt för vanligt västkustväder, med extra allt i form av regn och blåst. Trots detta fick vi ändå bekanta oss med några nya Liner for Two ägare, som inte var med på första träffen.
Förra året, 2023, var samlingsplatsen på ostkusten, eller på Sveriges baksida, som vi säger här på västkusten. Familjerna Rotsman och Bohman stod som värdar och målet var en ställplats i Grisslehamn. Från Grisslehamn kan man tura till Åland för att bland annat inhandla promillehaltiga drycker vilket några gjorde medans andra vandrade runt i den pittoreska byn. Vädret var på sitt allra bästa humör vilket gladde ägarna till ett femtontal Liner for Two ekipage samt alla sjöfåglar som var mitt inne i en föryngringsperiod. 
Innan vi tagit farväl på våra årliga träffar har vi haft ”lucköppning” där ägarna presenterade sina egna personliga lösningar på detaljer i husbilarna.

Årets träff
Milla och Micke, som frivilligt tog på sej 2024 års arrangemang, förflyttade oss från ostkusten rakt in i hjärtat på den östgötska landsbygden. Dom hade bokat plats på Amundebo Södergård, som är en helt underbar naturcamping, med en liten näckrosklädd badsjö och djur som betade på blomsterklädda ängar inpå knutarna. Här finns ingen lyx och flärd, men det finns allt från duschar till elanslutning som vi husbilsåkare gärna vill ha. Dessutom är det godis för den naturintresserade med härliga promenadstigar och cykelleder långt från vrålande bilar och blinkande neonljus.
Värdparet, som inte litade på metrologernas spekulationer, hade med sej ett tält på 6×10 meter, som vi hjälptes åt att sätta upp och som gav årets träff en helt ny dimension.

Partytältet med plats för festsugna Liner for Two ägare

Efter att Milla och Micke hälsat alla välkomna, fick vi en utförlig presentation av bygden där vibefann oss medans den kortare beskrivningen är att vi befann oss långt från allfartsvägar och rykande industrier.Därefter var det dags för poängpromenad, med många slamkrypare, runt den kuperade och mysiga campingen som avslutades med ”Bullens varmkorv” och matchande drycker innan det var dags för prisutdelning. Dryckerna hade värdparet köpt in och förvarat i en stor kylbox.

Annie avnjuter dagen lunch som består av ”Bullens kokta”

Lördagsmorgonen började med att några tog ett dopp i sjön, men eftersom jag var ren och kan simma så fanns det ingen anledning för mej att bevisa något. Därefter tog Micke med oss på en gemensam, ganska kuperad trekilometers slinga, i skogarna som avlutades genom ”Äventyrsgården” som tillhör campingen.

Campingen har även en trevlig äventyrsgård

Tack vare värdparets upplägg, blev det en naturlig gemenskap som stod i centrum på denna träff.
Förutom poängpromenaden och vandringen, fikade vi tillsammans, vi åt korvlunch tillsammans, besökte stavkyrkan i Ulrika tillsammans och så vidare.
Liner for Two träffen hade fått en helt ny dimension jämfört med tidigare års träffar. Men man får inte läsa detta som kritik utan hellre som en utveckling av den gemenskap som träffarna bär med sej.
Vi har gått från små grupperingar av folk som kände varandra till en grupp där alla blivit involverade, och en samlingsplats där vi alla kunde umgås, oavsett vädrets humörsvängningar.
Hela lördagskvällen tillbringade vi tillsammans i tältet och efter sista tuggan på vår medhavda måltid och påfyllning av vuxendricka, var det dags för tävlingar igen.
Först var det musikquizz och finska översättningar på kända melodier med prisutdelning som följd. Därefter var det dags att sträcka på benen och rikta in dubbelseendet på Mölkky, ett kubbspel med enkla regler som är vanligt bland oss husbilsåkare. 
Efter den sista prisutdelningen hade mörkret smugit sej på och innan vi lämnade tältet diskuterade vi Liner for Two-träffarnas vara eller icke vara. Detta på grund av att deltagarantalet sjunkit med cirka två tredjedelar från förra årets träff. 
Vi kom fram till att våren kanske är en hektisk tid för många med bland annat skolavslutningar, trädgårdarbeten och så vidare samt en Midsommarhelg alldeles inpå knutarna.
Därför bestämde vi oss för att flytta 2025 års träff till sensommaren. 
Information om tider, med mera, kommer att publiceras på vår facebooksida, Liner for Two

En naturcamping mitt inne i Östargötlands landsbyggd

Kyrkbyn med kvinnonamnet Ulrika är en pittoresk liten by med knappt 200 fastboende och hus som härstammar från 1700-talet. Här är alla hus, stora som små, rödmålade med vita knutar och här finns en mindre speceriaffär, en bensinpump, en skola och en fotbollsplan. Men det som kännetecknar byn mest är den mycket sevärda stavkyrkan som byggdes 1737 och som samtidigt med det fick status som kyrkby.

Tack Milla o Micke för ert fantastiska arbete