4 portioner

400 gr kycklingfilé eller lårfilé.
1 stor portabellosvamp eller 2 medelstora
15 små tomater i blandade färger, skållade och hela.
½ paket bacon, ca 70 gr
3 små gula lökar eller två lite större
1 Chorizokorv
2 stora vitlöksklyftor eller 3 mindre
2 krm Sambal Oelek
2 dl Grädde
1,5 msk kycklingfond konc.
1,5 dl vitt vin
1-2 krm chiliflakes
1 dl vatten
Olivolja till stekning

Skiva löken i smala klyftor och krossa och hacka vitlöken. Låt löken bli mjuk i olivoljan i en gryta utan att bli bränd. Tillsätt chiliflakes och Sambal som får bryna med en liten stund.
Tärna svampen och klipp bacon i små bitar, tärna chorizon.  Lägg ner i grytan och låt bryna med. Tillsätt kycklingfond, vatten och 1 dl grädde och en skvätt av vinet. Låt puttra i ca 30 min.
Under tiden skär kycklingen i bitar och bryn i olivolja, salta och peppra.
Häll i resten av vinet, grädden och kycklingen. Puttra ytterligare i ca 15 min.
Smaka av och red med lite majzena för lite tjockare sås.
Serveras med kokt potatis eller pasta Strozzapreti om man föredrar det.