Tre rum och kök pÄ hjul

Carthago Àr en i raden av husbilar som anammat konceptet att placera soffgruppen bak och en nedfÀllbar dubbelsÀng i förarhytten. Ett koncept som ogillas av mÄnga men som Àlskas av Àgarna. NÄgra tycker att det kÀnns som att stiga in i en husvagn, precis som att det skulle vara nÄgot förnedrande.
SjÀlv tycker jag att det Àr den bÀsta planlösning som tagits fram sedan husbilens intÄg i campinglivet. Man kan, pÄ nÄgra fÄ kvadratmetrar, bosÀtta sej nÀstan var som helst i en transportabel trea. Arkitekten bakom idéen har lyckats skapa lösning med kök, vardagsrum, sovrum och arbetsrum samt toa och dusch och rejÀla förrÄdsutrymmen.
Dom traditionsbundna husbilsÀgarna vill sÀkert veta hur jag tÀnkte dÀr och det ska dom fÄ ocksÄ.
Förarhytten Àr arbetsrum bÄde nÀr man kör och nÀr bilen stÄr stilla. NÀr handbromsen Àr dragen vrider man stolarna och vips har man ett nytt rum dÀr man kan vara helt ostörd, för den som jobbar hemifrÄn till exempel. Inför natten blir samma yta ett sovrum genom att man sÀnker den stora dubbelsÀngen till behaglig instegsnivÄ. Vardagsrummet Àr lÀngst bak och dÀremellan kök, toa och dusch.        

Ankomsten
Annika, som Ă€r medlem i Carthagogruppen ”COS” tyckte att det var dags att trĂ€ffa andra ”Liner-for-two” medlemmar, som Carthago valt att kalla sin trea pĂ„ hjul för.
Hon skickade en förfrÄgan om en trÀff till alla COS medlemmar, som Àger just detta mÀrke, och fick nio positiva svar. Hennes tanke var enklast tÀnkbara, vi skulle bara trÀffas utan mÄsten, dagordning, protokoll och sÄ vidare. Platsen som initiativtagaren valt var BauergÄrden i Bunn drygt en mil frÄn GrÀnna, en plats i husbilskretsar som fÄr ett gott omdöme av de flesta.
Jag var lite skeptisk till en början. Att köra drygt 25 mil för en trĂ€ff för ”inbördes beundran” har aldrig varit min grej precis men nĂ€r jag fick veta att min gamla jobbarkompis Göran skulle dit sĂ„ bestĂ€mde vi oss för att hĂ€nga pĂ„.

TrÀffen var utlyst till helgen före midsommar och vi anlÀnde BauergÄrden vid lunchtid pÄ torsdag, vi ville vara ute i god tid för att förvissa oss om att fÄ en bra plats pÄ stÀllplatsen.
Vi var inte först, för redan nÀr vi anlÀnde stod initiativtagaren Annika och hennes man Roger med sin paranta Liner-for-two uppstÀlld pÄ en hylla avsedd för Ätta husbilar.
PÄ fredagen började övriga ekipage att rulla in och efter den spÀnnande EM-kvalmatchen mellan Sverige och Slovakien, som slutade med vinst för Sverige, dukade vi lÄngbord pÄ gÄrdsplanen mellan bilarna.

Vi fick se fotboll pÄ en laptop

Det var ett trevligt initiativ och stÀmningen steg i takt med varje utropad skÄl. Att vÀdret visade sin bÀsta sida pÄ mycket lÀnge gjorde inte stÀmningen sÀmre och innan vi bröt upp bestÀmde vi att göra en uppföljning om ett Är igen. Stafettpinnen hamnade dÄ hos oss pÄ Tjörn.
Strax före nio pÄ kvÀllen kom vÄra vÀnner Göran och Eva som valt att se matchen hemma i Mölndal. Hyllan var avsedd för Ätta husbilar och eftersom dom kom sist fick dom hÄlla till godo med en plats strax nedanför oss andra.

MÄnga smÄ raringar
Husbil + hundar = sant, vĂ€ldigt sant och ibland undrar jag om kennelklubbar har nĂ„gon form av ”vinn-vinn” uppgörelse med campingar. Det vimlar av smĂ„ fyrbenta hĂ„rtussar överallt och vid minsta lilla rörelse blir man oftast totalt utskĂ€lld. Dom smĂ„ ”hĂ„rtorkarna” skĂ€ller inte bara pĂ„ mej, dom skĂ€ller pĂ„ varandra, pĂ„ löv som faller och allt annat som rör sej.
PÄ vÄr trÀff var det likadant. Populariteten att vara hundÀgare skilde sej inte frÄn övriga campare. Men hundar Àr som oss, olika. BÄtsman, som var en av jyckarna pÄ vÄr trÀff, var sÄ störd av att bli utskÀlld att han inte ens ville titta Ät deras hÄll. Han tyckte verkligen inte om dom och man kan sÀga att det var ett spÀnt förhÄllande, genom en lÄng lina, mellan hund och matte varje gÄng BÄtsman skulle gÄ förbi dom för att rastas.
Vi lÀrde kÀnna en liten skokrÀmshund, Siri, som var totalt annorlunda. Hon var varken rÀdd eller skÀllig, hon ville bara allas vÀl och nÀr hon var riktigt tillgiven la hon sej pÄ rygg med sina utstrÀckta korta ben för att bli kliad.

Siri… en hund att Ă€lska

MÄnga har ont av dom smÄ bebisarnas skÀllande, inte jag för jag tror nog att vi alla behöver en utskÀllning dÄ och dÄ, för att inte bli alldeles för sjÀlvgoda.

Triathlon
PÄ lördagen var det triathlontÀvling med start och mÄl vid BauergÄrden vilket medförde att det var mycket folk i rörelse. COS medlemmarna verkade mÄttligt intresserade, dom höll sej mest pÄ hyllan eller vid badet nÀr dom inte rastade sina hundar. Jag och Helena tog, som vi nÀstan alltid gör, en cykeltur för att utforska traktens sevÀrdheter och vÀgen vi valde denna dag var densamma som den cykeltÀvlingen avgjordes pÄ.

Ingen elcykel hÀr inte

Det var en allmÀn vÀg sÄ vi störde ingen men man kan sÀga att det var en viss klasskillnad pÄ fart nÀr atleterna dundrade förbi oss pÄ sina slimmade byggen som knappt inte ens liknar en cykel.

Avslutningsmiddag
Lördag eftermiddag, innan avslutningsmiddagen pÄ BauergÄrden, föreslog Annika att vi skulle samlas för en skÄl med nÄgot medhavt, vilket vi ocksÄ gjorde.


Gemytet var pÄ topp i det soliga vÀdret

PÄ den mycket fina restaurangen, BauergÄrden, var lÄngbordet uppdukat med gÀllande Corona avstÄnd och innan maten serverades berÀttade servitrisen lite historik om konstnÀren, John Bauer, och hans leverne i trakten, vilket var vÀldigt intressant.
Efter att mat och dryck landat pÄ rÀtt stÀlle och innan den obligatoriska notan anlÀnt föreslog Annika att vi skulle trÀffas klockan tio för husesyn dagen efter. Ett bra förslag som mottogs med ett leende. Nu blev det stÀdning pÄ programmet innan vi Äker hem.

En mycket vacker och trevlig restaurang

Det var ingen lÄgbudgetrestaurang men gösen som vi tog in var helt fantastisk. Smakar det sÄ kostar det, vilket tyvÀrr inte alla kunde hÄlla med om.

Husesyn
Vid tiotiden söndag förmiddag började folket röra sej pÄ hyllan. Entrédörrar, garageluckor och sÄ vidare öppnades och alla gick runt för att suga Ät sej andras idéer. Eftersom alla hade nÀstan exakt likadana planlösningar, var det intressant att se alla kreativa detaljer man kan finna för att sÀtta sin egen prÀgel pÄ boendet. BÄde jag och Helena hittade nÄgra guldkorn som vi kommer att apa efter.

Vi tackade Annika och Roger för det trevliga initiativet och ser redan fram mot nÀsta Ärs samling eftersom bollen nu ligger hos oss.

Tjörn…


en pÀrla pÄ vÀstkusten

Se samtliga bilder frĂ„n vĂ„r trĂ€ff  finns under mappen ”Galleri” eller skriv ”bilder frĂ„n CarthagotrĂ€ff” i sökrutan