I ”Gröna landet” pågår för närvarande en verbal strid mellan åtta olika stammar om vem som skall styra, ha makten, i det Gröna Landet.
Vid sina lägereldar syr stammarna ihop den ena underfundiga meningen efter den andra som dom språkskickligt begåvade hövdingarna presenterar med en inlevelse som kan väcka döda. Alla gör sitt, outtröttligt och utan vapen, för att vinna kampen om mundiarrén. En verbalerotisk strid som inte leder någon vart eftersom dom vackra orden, överhuvudtaget aldrig övergår till handling.
För dagens hövdingar gäller det först och främst att visa vem som har flest, väl sammansatta ordförvrängningar i sin verktygslåda, inte vem som har flest stridsyxor och drivkraft.

Nyligen blev Sossehövdingen, ”Fallande Lövet”, avsatt av dom andra stammarna med blandrasmotståndaren ”Ensamma Skägget” i spetsen, livligt påhejad av hela den blå regionen samt jämnställdhetskämpen, ”Svåra Namnet”, från den röda regionen.
Den blåa regionen består av fyra stammar som mestadels har sina tältläger i och omkring de större städerna medans de röda, som sedan urminnes tider är ”folkets krigare”, har sina bosättningar utspridda lite varstans i de Gröna landets glesbygd.

Efter avsättningen av Fallande Lövet och månvarv av ord, ord och ord framför lägereldar, bestämmer hövdingarnas talesman ”Svingande Klubban” att ge hövdingen i den blå regionen, ”Lilla Kroppen” i uppgift att bilda en ny grupp som kan styra landet. Lilla Kroppen inser genast att detta är en omöjlig uppgift och tackar därmed nej till uppdraget och efter ytterligare några månvarv beslutar Svingande Klubban att kalla till omröstning. Någon skall utses att styra det Gröna Landet igen, ensam eller tillsammans med andra stammar och nu, mitt uppe i all röra, dyker en stamlös vilde upp, en squaw med namnet ”Vilda Själen”. Vilda Själen är röstberättigad och hon kan avgöra hela omröstningen med sin enda röst?

Efter ett taktiskt drag, där Fallande Lövet allierat sej med Vilda Själen, blir han återigen hövding och är därmed den förste i Gröna landets historia som först blivit avsatt och sedan blivit hövding igen. Han kommer för alltid att finnas i de historiska skrifterna.
Fallande Lövets uppgift var att tillsammans med några av dom andra stammarna, dom som några månvarv tidigare avsatt honom, bilda en ny grupp som skall styra landet.
En tillsynes omöjlig uppgift eftersom centerhövding ”Ombytliga Lövet” vägrar röka fredspipa med vänsterhövdingen ”Svåra Namnet” som i sin tur vägrar röka fredspipa med ”Ensamma Skägget” och så vidare. Inte nog med detta, strax före omröstningen ville liberalernas hövding ”Svarta Ögat”, inte tillhöra den röda regionen längre, hon ville tillhöra den blå regionen, bla, bla, bla.

Kvinnor och män började nu höja sina röster… nu får det vara nog med ordklyveri, nu måste någon handlingskraftig hövding ta tag i problemen som eftersatts under många, många årstidsskiftningar. Kriminaliteten ökar med rasande fart, dödsskjutningar är vardagsmat, sjukvården har monterats ned liksom skolan som nu måste ljuga om elevernas kunskapsnivå för att hålla skenet uppe och så vidare och så vidare. Men tyvärr verkar dom styrande hövdingarna vara helt ovetande om samhällets problem, dom är som krokodiler, stor käft och inga öron.

Ensamma Skägget, har under sin tid inte fått delta i de övriga stammarnas sammankomster, trots att han är Gröna landets tredje mest populära hövding. Han har hållits i utanförskap på grund av att han bland annat vill begränsa invandringen. Han kallats rasist för att han inte vill att våra städer fylls med fler stridslystna gäng som dödar allt och alla bara för att tjäna stora pengar på försäljning av preparat som sätter inhemska krigares hjärnor ur spel. Han vill att vårt Gröna land skall förbli grönt och inte färgat av blodstänk som stammar från främmande länder åstadkommer. Ensamma Skägget vill att de som styr måste veta vilka som får och inte får slå upp sina tält i det Gröna landet.

Fallande Lövet, reser sej och fortsätter sin verbalerotiska era som om ingenting har hänt.
Men för att få med Svåra Namnat, Ombytliga Lövet, Vilda Själen och miljöhövdingen ”Lilla Stenen” på krigsstigen igen så måste Fallande Lövet lova, var och en, vissa eftergifter, i sin handlingsplan inför framtiden… bla, bla, bla.
Fallande Lövet får återigen styra landet med bakbundna händer runt totempålen, men det som är viktigast för honom är makten, inte att utveckla Gröna landets framtid.
Resultatet av den här röran, med många nya ohållbara löften, lär ligga många månvarv framåt i tiden.

”Blonda Håret”, ledaren för kristdemokraterna, har personliga problem att reda ut och är därför, just nu, ganska anonym.