2 portioner.
8-10 potatis
2 dl mjölk
1 dl grÀdde
1 klick smör
1 biff ca 200 gr eller tvÄ mindre å 100gr
4 skivor rimmat flÀsk
2 smÄ högrevskorvar
2 smÄ gula lökar
Ca 150 gr kantareller eller motsvarande champinjoner
1 msk kalvfond
1 dl rödvin
Lite vatten
FĂ€rsk timjan
Smör att steka i.
Gör sÄ hÀr:
Bryn svamp, lök i ringar, flÀsket i tÀrningar och korven snyggt snittad var för sej och vÀrmhÄll
Koka potatis i mindre bitar tills de Àr mjuka.
HÀll i smör, mjölk och grÀdde lite i taget och vispa moset. Det fÄr inte blir löst.
Salta och peppra.
Stek biffen ca 2-3 min pÄ varje sida. LÀgg in i folie och lÄt vila. Vispar ur stekpannan med kalvfond, rödvin och lite vatten. TillsÀtt en nypa socker om skyn blir för syrlig.
Ta fram tvÄ portionsformar, lÀgg upp potatismos och lÀgg pÄ biff, flÀsktÀrningar lök och svamp. LÀgg korven intill.
HÀll över rödvinssky och toppa med fÀrsk timjan.