AL-2-249x300 (1)

Lagom till pensioneringens intÄg i vÄrt liv fÄr mÄnga nÄgon form av hjÀrnslÀpp. NÄgra fÄr nedsatt nÀrminne, andra fÄr Äldersdemens, vissa fÄr Alzheimer osv.
Vilken diagnos jag har vet jag inte. Jag bokar tid men glömmer alltid bort var jag lÀgger lappen, sÄ lÀkaren har inte fÄtt en chans att undersöka mitt beteende.

Min vardag
Tidigt en morgon bestĂ€mde jag mej för att tvĂ€tta husbilen. PĂ„ vĂ€g ut sĂ„g jag att det lĂ„g post pĂ„ hallbordet
 bĂ€st att kolla den först tĂ€nkte jag för mej sjĂ€lv.

Jag lÀgger husbilsnycklarna pÄ hallbordet och slÀnger allt som inte Àr reklam i papperskorgen och upptÀcker att den blev helt full.
Den behöver tömmas tÀnker jag och lÄter rÀkningar och ett brev med svarsblankett ligga kvar.
Eftersom jag Ă€ndĂ„ gĂ„r förbi en brevlĂ„da nĂ€r jag skall till pappersĂ„tervinningen kan jag lika gĂ€rna posta svarsblanketten
 med först mĂ„ste jag hitta en penna.

Pennor ligger som sej bör i skrivbordslÄdan, sÄ jag gÄr dit. DÀr stÄr en halvdrucken flaska med juice som jag tar en klunk ur och ser samtidigt att min plÄnbok som jag letat efter hela morgonen ligger pÄ skrivbordet. BÀst att jag lÀgger den i kavajfickan sÄ vet jag var den Àr, men först mÄste jag hÀmta vatten och vattna den halvvissna blomman i fönstret.

PÄ vÀg till kökskranen upptÀcker jag att nÄgon lagt fjÀrrkontrollen till Tv:n pÄ diskbÀnken? BÀst att lÀgga den vid Tv:n sÄ att vi hittar den i kvÀll, tÀnker jag, men först skall jag vattna blomman.

AL-1-241x300
V
å f..n hÄller jag pÄ med??? Jag bara örar omkring

Jag stoppar fjÀrrkontrollen i fickan och letar fram en trasa i köksskÄpet eftersom jag spillt vatten pÄ fönsterbÀnken. Sedan, med trasan i handen, gÄr jag tillbaka till arbetsrummet igen för att försöka komma pÄ vad skulle anvÀnda trasan till.

Vid dagens slut Àr husbilen fortfarande otvÀttad, svarsblanketten har inte blivit postad, det stÄr en halvfull flaska ljummen juice pÄ skrivbordet och blomman har vissnat ytterligare.
I handen har jag en trasa, jag kan inte hitta pennan, fjÀrrkontrollen Àr försvunnen, plÄnboken borta och jag har ingen aning om var husbilsnycklarna finns.

NÀr Bodil kommer hem kommer den stÀndiga frÄgan om vad jag gjort hela dagen.
Jag har haft vÀldigt mycket att göra men jag kan inte i ord utveckla vad jag gjort.
Bodil tittar pĂ„ husbilen och föreslĂ„r att den behöver tvĂ€ttas snart
 och just dĂ„ tĂ€nds ett litet ljus i bakhuvudet
 för detta har jag hört förut.

Tycker ni som jag att detta Ă€r f..n i mej inte rĂ€ttvist. Efter ett lĂ„ngt och arbetsamt liv skall man behöva stĂ„ ut med att hjĂ€rnan inte hĂ€nger med lĂ€ngre. Vad tĂ€nker han pĂ„ dĂ€ruppe
 Ă€r detta tacken.

1 Bosse