Älgskav i ölsås

(4 portioner)

Ingridienser

250 gr djupfryst tunnt skuret älgkött (älgskav)
1-2 msk smör eller margarin
salt, peppar
2 dl mörkt öl
1 1/2 dl creme fraice
1 dl färska tranbär eller lingon det går också bra med rårörd  lingonsylt.
Arrowrotmjöl

Tillagning

Bryn det djupfrysta köttet i omgångar i ej för het stekpanna.
Lägg över köttet i en serveringsgryta eller traktörpanna.
Toka ur pannan mellan stekomgångarna.
Salta och peppra något.
Häll ölet i grytan och koka upp, bräsera köttet på svag värme.
Rör i creme fraice och bär (alt. sylt)
Koka ytterligare i några minuter, tycker man att såsen är tunn kan man reda av den med lite mjöl utskakat i lite kallt vatten.
Bjud älgskav med kokt ris, stekt potatis eller potatismos och gärna
rivna grönsaker eller sallad till.

 Bodil älg

 Kanske lättare att laga rätten hemma i köket