Ett riktigt danskt ”smörebröd” bottnas med en halv danskt rÃ¥gbrödskiva. Därefter lägger man pÃ¥ ett rikligt täcke med smör och ovanpÃ¥ ett stort salladsblad eller flera smÃ¥.

Med detta som grund är det bara fantasin som avgör slutprodukten.

Nedan några av våra favoriter

Med rostbiff som bas
Rostbiff
Potatissallad
Rostad lök
Syltlök
Körsbärstomater

 

Med leverpastej som bas
Grov leverpastej – gärna ljummen
Knaperstekt bacon – nystekt
Stekta champinjoner – nystekta
Tomat

 

Med små hackeböffar som bas
Stekta smÃ¥ ”Böffar” pÃ¥ högrevsfärs – nystekta
Asier ( en slags inlagd pumpa ) kan bytas mot pickles eller inlagd gurka eller gurksallad
Rödkål
Rostad lök


Med sill som bas
Varfri sillsort/sillsoorter
Ett skivat kokt ägg
Tärnad röbeta
Persiljekvist på toppen


Med omelett som bas
Tunna ostskivor
Två skinkskivaor
Varm omelett
Tomater

 

Dubbel med ägg och skinka som bas
Ett helt kokt ägg – skivad
Majonäs
Tomater i skivor

Två skinkskivor
Valfri ostsort
Skivad tomat

 

Smörebröd avnjuts gärna med kall öl och ”den lille”

CLX-3180_20150217_17532301