Ingredienser/portion

Vuxen efterrätt (2)

  • 1 st äggula
  • 1 msk socker
  • ½ dl grädde
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk nescafé
  • 1 tsk kakao
  • 1½ msk konjak, whiskey eller mörk rom

Tillagning

  • Sära äggulan från vitan
  • Koka äggskalen
  • Vispa ihop äggulor och socker
  • Vispa grädden och häll ner i äggblandningen, rör om
  • Häll upp blandningen i ett kupat dessertglas
  • Ställ in desserten i frysen
  • Flytta blandningen till kylskåp ca ½ timme före servering
  • Precis för servering, lägg florsocker, nescafé och kakao i små öar på desserten
  • Häll spriten i äggskalet och placera det på blandningen
  • Servera
  • Gästerna häller själva spriten över desserten och rör ihop allt

Vuxen efterrätt (1)

Lycka till

CLX-3180_20150217_17532301