Hackeböff

4 port

6-800 gr grovmalen nötfärs
Salt + svartpeppar
2-3 gul lök
Dansk Rödkål
Grädde
Rårörda lingon
Smör att steka i

Fast potatis

Klappa ihop 150-200 gr till en tjock rund hackeböff per person. Låt den vila innan det är dags att steka så den inte är så kall när den skall i pannan, då riskerar det att börja koka istället för att steka och det blir inte bra.
Salta och peppra ( var inte för snål med svartpeppar). Stek i smör först på hög värme och sänk sedan värmen i pannan och stek böffen tills den är rosa, inte helt genomstekt, då blir den för torr.

Skär löken i skivor och stek den i smör på låg värme tills den är mjuk/brynt men inte bränd. Det är nog nödvändigt att späda med lite vatten under tiden tills löken är mjuk. Krydda med salt och vitpeppar.

Vispa ur pannan när böffen är klar med lite vatten, grädde och en klick rårörda lingon.

Koka potatis o värm rödkålen.

NJUT önskar Danskens Kone

2015