Varning för frosseri!!

300 gr nötfärs
1 ägg
3/4 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
1 msk hackad persilja
1 msk ströbröd
400 g pasta, tex penne eller skruvar
100 g Mortadella (italiensk korv)
100 g Parmaskinka
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
2 1/2 dl mellangrädde
200 g riven mozarellaost

salt, peppar

UGN 225 gr

1) Arbeta samman köttfärsen med ägg, parmesanost, salt, peppar, hackad persilja och ströbröd till en jämn smet.
Forma små runda köttbullar och stek dem gyllene runt om i smör.

2) Koka pastan och låt den rinna av.

3) Strimla mortadellan och parmaskinkan. Skala vitlöken. Fräs korv, skinka och vitlök i lite matfett.

4) Ta upp vitlöken och tillsätt tomatkross och grädde. Låt det koka upp. Smaka av med salt o peppar.

5) Rör ner nykokt pasta och köttbullar i såsen. Lägg allt i en smord form. Strö över riven mozarella.

6) Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 min tills allt är genomvarmt och har fått fin färg.

NJUT till ett glas Valpolicella Ripasso

2014-09-05