Chickenbols (2)
Kycklingfärsbullar med pasta och mustigt rödvin

Kycklingbullar

500 gr Kycklingfärs
25 gr färsk riven parmesanost
1 näve strimlad färsk basilika
1 näve hackad kruspersilja
Zest från 1 liten citron
Citronsaft från ½ pressad citron
1 ägg
1½ kr mått chiliflakes
salt o svartpeppar
Bind ihop smeten med 1 – 1½ msk majsena.

Rulla ganska stora bullar och bryn runt om i rappsolja.

Tomatsås

500 gr krossade eller passerade tomater
1 liten hackad gul lök
1 vitlök solo hackad
1 dl hackad persilja
2 dl hackad bladspenat
2 msk olivolja
1-2 msk kycklingfond
1 tsk chilipulver
salt o svartpeppar
½-1 dl vitt vin
1 tsk honung

Rulla och bryn kycklingbullarna på ganska hög värme i rapsolja.

Bryn lök o vitlök lätt i olivolja och häll sen på tomaterna. Koka ihop.
Lägg i perslija, bladspenat och kryddor.
Häll i vitt vin och honung
Låt puttra ihop i ca 15 min. Smaka av…..

Lägg i kycklingbullarna och låt dom koka med i ca 10 min.
Under tiden koka pastan.

Servera genast med ett mustigt rött vin eller kanske ett glas vitt INYCON

Detta recept kom till av en händelse när jag av någon anledning hade köpt kycklingfärs och plockade ihop det som fanns i kylen.
Sen dess har jag lagat detta flera gånger! Kycklingfärs är ett riktigt gott alternativ till nöt – eller blandfärs.

Det är helt enkelt väldigt gott !

Helena