Blev bjuden pÄ denna hÀrliga Carbonara en varm kvÀll i Alicante den 6 november 2012  i glada vÀnners lag

400 gr spagetti
100 gr sidflÀsk eller bacon
1 gul lök
3 msk olivolja
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl grÀdde (kan vÀljas bort )
1 Àgg
2 Àggulor
1 tsk svartspeppar
30 gr parmesan
20 gr pecorino

1) TÀrna flÀsket och finhacka löken. FrÀs flÀsk o lök i oljan. TillsÀtt vinet nÀr flÀsk o lök fÄtt fin fÀrg. Vill du ha i grÀdde hÀll i den nu tillsammans med vinet.

LĂ„t sjuda en stund.

2) Vispa upp Àggen med svartpeppar, riven parmesan och pecorino.

3) Koka pastan al dente, hÀll av vattnet och hÀll tillbaka pastan i kastrullen.

4) TillsÀtt Àggblandningen och rör om fort pÄ lÄg vÀrme tills Àggen stelnar, 1-2 min.

5) Ta bort kastrullen frÄn plattan och tillsÀtt flÀskblandningen och rikligt med svartpeppar.

KĂ€ra vĂ€nner – NJUT av denna anrĂ€ttning tillsammans med ett glas av det röda

2014-09-05