Blev bjuden på denna härliga Carbonara en varm kväll i Alicante den 6 november 2012  i glada vänners lag

400 gr spagetti
100 gr sidfläsk eller bacon
1 gul lök
3 msk olivolja
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl grädde (kan väljas bort )
1 ägg
2 äggulor
1 tsk svartspeppar
30 gr parmesan
20 gr pecorino

1) Tärna fläsket och finhacka löken. Fräs fläsk o lök i oljan. Tillsätt vinet när fläsk o lök fått fin färg. Vill du ha i grädde häll i den nu tillsammans med vinet.

Låt sjuda en stund.

2) Vispa upp äggen med svartpeppar, riven parmesan och pecorino.

3) Koka pastan al dente, häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.

4) Tillsätt äggblandningen och rör om fort på låg värme tills äggen stelnar, 1-2 min.

5) Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt fläskblandningen och rikligt med svartpeppar.

Kära vänner – NJUT av denna anrättning tillsammans med ett glas av det röda

2014-09-05