Blev bjuden på denna härliga Carbonara en varm kväll i Alicante den 6 november 2012  i glada vänners lag
400 gr spagetti
100 gr sidfläsk eller bacon
1 gul lök
3 msk olivolja
1 1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl grädde (kan väljas bort )
1 ägg
2 äggulor
1 tsk svartspeppar
30 gr parmesan
20 gr pecorino
1) Tärna fläsket och finhacka löken. Fräs fläsk o lök i oljan. Tillsätt vinet när fläsk o lök fått fin färg. Vill du ha i grädde häll i den nu tillsammans med vinet.
LÃ¥t sjuda en stund.
2) Vispa upp äggen med svartpeppar, riven parmesan och pecorino.
3) Koka pastan al dente, häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
4) Tillsätt äggblandningen och rör om fort på låg värme tills äggen stelnar, 1-2 min.
5) Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt fläskblandningen och rikligt med svartpeppar.
Kära vänner – NJUT av denna anrättning tillsammans med ett glas av det röda
2014-09-05