Sitter i bilen hem, ösregn,  mitten av oktober  – ”vad sjutton skall vi äta ikväll” ? In pÃ¥ ICA släntrade runt i hyllorna…. -”vad finns hemma  i kylen ? ” som jag för övrigt alltid hÃ¥ller lÃ¥st och nyckeln till hänglÃ¥set är i tryggt förvar pÃ¥ min nyckelknippa! sÃ¥ ingen obehörig tar sej in och rotar runt helt okontrollerat bland hyllorna
SÃ¥ här blev det…. Hoppas ni vill testa
3 potatisar
3 morötter
1 bit rotselleri ( lÃ¥g ensam och övergiven pÃ¥ en hylla i kylen…)
1 bit kÃ¥lrot ( skall inte tala om en ledsen lite mjuk bit som skrek – ”TA MEJ TA MEJ”  – ok det gjorde jag )
1/2 fänkål
1 medelstor chalottenlök
1 gulbeta ( gott! )
1/2 purjolök
2 torkade piripiri
2 msk kycklingfond
1 1/2 l vatten
1 burk Körsbärstomater
Salt
en nypa socker
en dutt flytande honung
Nu skalas allt och skivas i samma storlek , gärna ganska tunnt,  på en Mandolin eller liknande, tjoff tjoff.
Koka i ca 35 min pÃ¥ typ 4:an ingen mesigt sjudande….
Mixa med mixerstav i grytan och häll i  2,5 Otleys Allt i mat – vegetabilisk, laktos fri,  eller om du föredrar 2,5 dl matlagningsgrädde.
Smaka av med salt, socker och lite honung (ifall det blev lite hett med piripirin..)
Riv över lite parmesanost vid serveringen parmesanost kan lyfta vilken ledsen maträtt som helst ( nästan )
———————-
SÃ¥ här blir det när man lagar mat pÃ¥ volley – GOTT!
2014-10-16
/Helena