Till 4 personer

500  gram Torskfile
2 uppvispade ägg
Panko till panering (Panko är ett jäst vetebröd som är torkat och strimlat till tunna luftiga brödflingor. Finessen med Panko är att flingorna släpper ifrån sig fettet efter stekning eller fritering och därför behåller paneringen sin krispiga och frasiga textur )
1 1/2 dl olja, raps o oliv blandat

20 cm Purjolök ( strimlas grovt )
1 – 2  röd spetspaprika ( skivas grovt)
2 morötter ( skivas i slantar )
1/2 blomkålshuvud (tas ner i små buketter)
1/4 Savoykålshuvud ( strimlas grovt )
10 små tomater i halvor
Lite olja till stekning
2 msk fisksås
Chiliflakes

P1020756

Skär torskfilén i mindre bitar,  3 -4 bitar beroende på storlek.
Doppa i ägget och sen i Panko – lÃ¥t fisken dra Ã¥t sej ordentligt av paneringen.
Lägg bitarna på bakplåtspapper att vila en stund så att paneringen fäster ordentligt.
Salt o peppar

Hetta upp lite olja i en panna och stek grönsakerna. Krydda med Fisksås och lite chiliflakes
Dra pannan av plattan när grönsakerna fortfarande är al Dente!

Hetta upp oliv o rapsolja i en panna. Testa så det är riktigt varmt innan du lägger i fisken.
Fritera fiskbitarna i omgångar ca 2 min på varje sida.
Lägg över pÃ¥ ett fat med hushÃ¥llspapper och lÃ¥t ”torka” en liten stund innan servering.

Servera gärna ett gott glas vitt vin till!

Lycka till och smaklig måltid