Vad är bättre än en riktigt god och stabil brunch på söndagsmorgonen-förmiddagen?

Här ett hemmasnickrat tips ifrån ”Dansken” och ”Kastrullhäxan”.

(4 portioner)


Förberedelser

  • Koka 8 stora potatisar
  • Stek lite köttfärs eller smula några överblivna köttbullar, pannbiffar etc. (Ca 150 gr)
  • Koka ca 3 dl djupfrysta gröna ärtor
  • Klipp ett baconpaket, på tvären, i 2 cm breda skivor
  • Rör ihop 6 ägg med 3 matskedar matlagningsgrädde. Salt och peppar

P1020742

Tillredning

  • Knaperstek baconet och lägg det åt sidan
  • Stek potatisen, långsamt på svag värme i det överblivna baconfettet, tillsätt smör vid behov. Salt och peppar
  • Blanda ner den stekta köttfärsen och baconet i potatisen. Låt röran stå ca 5 min på låg värme
  • Häll äggblandningen ovanpå potatisen och låt det stå några minuter
  • Strö över ärtorna
  • Piffa upp smaken med en söndermosad ansjovis eller en tesked ansjovisspad
  • Låt det stå och puttra tills nästan hela blandningen stelnat
  • Dekorera med tomater före servering
  • Servera hela härligheten direkt från stekpannan


Serveras varm och krämig direkt från stekpannan
Detta är en bra start på en dag med efterdyningar från gårdagen

Velbekomme, som vi säger på Danska

CLX-3180_20150217_17532301Helena