Tjuvstartade Halloween igår med att bjuda goda vänner på en pumpsoppa! Har jag aldrig tidigare provat Рmen jag  kan  lova er att det var inte sista gången Рden var superb!!

Pumpasoppa med apelsin och kryddstekt kyckling, 4 port

Pumpasoppan:

1 Gul lök
1Vitlöksklyfta
1 Apelsin
1 Röd peppar
4 dl Pumpa (butternut) i tärningar, ca 300 gr
2 msk olivolja
7 dl Kycklingbuljong från buljongtärning eller fond ( föredrar alltid fond)
2 dl Vispgrädde (laktosfri)
Salt o svartpeppar
1 dl mjölk

Kyckling

2 krm mald Kanel
2 krm mald Koriander
2 krm Chilipulver
2 krm mald Ingefära
¬Ĺ tsk Salt
¬Ĺ tsk grovmald Svartpeppar
4 Kycklinglårfileer
2 msk Smör
¬Ĺ kruka Gr√§sl√∂k

  1. Pumpasoppa: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär pumpan i tärningar.
  2. Fräs lök, vitlök, chili och pumpa i olivolja i en gryta. Tillsätt apelsinsaft och zest, buljong och grädde. Koka sakta ca 20-30 min tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
  3. Strax innan serveringen kokas soppan upp med mjölken och mixas skummig.
  4. Kyckling: Blanda alla kryddor. Skär kycklingen i tärningar. Blanda kyckling med kryddor och stek dem hårt i smöret i en stekpanna.
  5. Skär gräslöken fint.
  6. Servera soppan i varma tallrikar, strö på kyckling och gräslök.

2014-10-05