Tjuvstartade Halloween igĂ„r med att bjuda goda vĂ€nner pĂ„ en pumpsoppa! Har jag aldrig tidigare provat – men jag  kan  lova er att det var inte sista gĂ„ngen – den var superb!!

Pumpasoppa med apelsin och kryddstekt kyckling, 4 port

Pumpasoppan:

1 Gul lök
1Vitlöksklyfta
1 Apelsin
1 Röd peppar
4 dl Pumpa (butternut) i tÀrningar, ca 300 gr
2 msk olivolja
7 dl Kycklingbuljong frÄn buljongtÀrning eller fond ( föredrar alltid fond)
2 dl VispgrÀdde (laktosfri)
Salt o svartpeppar
1 dl mjölk

Kyckling

2 krm mald Kanel
2 krm mald Koriander
2 krm Chilipulver
2 krm mald IngefÀra
œ tsk Salt
œ tsk grovmald Svartpeppar
4 KycklinglÄrfileer
2 msk Smör
Âœ kruka GrĂ€slök

  1. Pumpasoppa: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Dela, kÀrna ur och finhacka chilin. Skala och skÀr pumpan i tÀrningar.
  2. FrÀs lök, vitlök, chili och pumpa i olivolja i en gryta. TillsÀtt apelsinsaft och zest, buljong och grÀdde. Koka sakta ca 20-30 min tills pumpan Àr mjuk. Mixa soppan slÀt och smaksÀtt med salt och peppar.
  3. Strax innan serveringen kokas soppan upp med mjölken och mixas skummig.
  4. Kyckling: Blanda alla kryddor. SkÀr kycklingen i tÀrningar. Blanda kyckling med kryddor och stek dem hÄrt i smöret i en stekpanna.
  5. SkÀr grÀslöken fint.
  6. Servera soppan i varma tallrikar, strö pÄ kyckling och grÀslök.

2014-10-05