Tjuvstartade Halloween igÃ¥r med att bjuda goda vänner pÃ¥ en pumpsoppa! Har jag aldrig tidigare provat – men jag  kan  lova er att det var inte sista gÃ¥ngen – den var superb!!

Pumpasoppa med apelsin och kryddstekt kyckling, 4 port

Pumpasoppan:

1 Gul lök
1Vitlöksklyfta
1 Apelsin
1 Röd peppar
4 dl Pumpa (butternut) i tärningar, ca 300 gr
2 msk olivolja
7 dl Kycklingbuljong från buljongtärning eller fond ( föredrar alltid fond)
2 dl Vispgrädde (laktosfri)
Salt o svartpeppar
1 dl mjölk

Kyckling

2 krm mald Kanel
2 krm mald Koriander
2 krm Chilipulver
2 krm mald Ingefära
½ tsk Salt
½ tsk grovmald Svartpeppar
4 Kycklinglårfileer
2 msk Smör
½ kruka Gräslök

  1. Pumpasoppa: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär pumpan i tärningar.
  2. Fräs lök, vitlök, chili och pumpa i olivolja i en gryta. Tillsätt apelsinsaft och zest, buljong och grädde. Koka sakta ca 20-30 min tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
  3. Strax innan serveringen kokas soppan upp med mjölken och mixas skummig.
  4. Kyckling: Blanda alla kryddor. Skär kycklingen i tärningar. Blanda kyckling med kryddor och stek dem hårt i smöret i en stekpanna.
  5. Skär gräslöken fint.
  6. Servera soppan i varma tallrikar, strö på kyckling och gräslök.

2014-10-05