Fredag den 29 augusti 2009

Trots metrologernas negativa prognoser de senaste dagarna valde vi tillsammans med Catharina, Tobbe, Margareth och Kjell att ta en tur till Stocken Camping på Orust.
Eftersom Orust ligger nästgårds så är det ju ganska lätt åka hem igen om vädret skulle bli för jä…igt, var vår tanke.
Anledningen till att vi valde just denna helg var att ”norskarna”, Kjell och Margareth, läst att Orust Kajakklubb hade sin årliga träff och att den välkomnade även nybörjare.
Vid sextiden på fredag eftermiddag checkade vi in och några minuter senare stod det en anläggare, ett glas av det röda, på bordet.
Alla hade fyllt sina kylskåp med grillrätter, men efter en solidarisk omröstning, bland männen, så blev det gåsamarsch till campingens utskänkningsställe.
Stockens Camping (26)
En brandman i FULL auktion?

Maten var helt ok till ett mycket bra pris. Jag fick t.ex en wienerschnitzel på kalv för endast 105 kronor vilket är i nivå med priserna på 80-talet.
Även de övriga var nöjda med maten. Det var kanske inte någon kulinarisk upplevelse, men jämfört med priset så var maten helt ok.
Det röda vinet däremot, som jag och Helena beställde, var inte ens värt namnet rödvin. För säkerhets skull hade vi, utan att provsmaka, beställt en hel karaff, en liter alltså, av denna hemska sura dryck.
Det enda den hade gemensamt med rödvin var färgen. Av någon underlig anledning var karaffen ändå tom när vi lämnade restauranten.
Ingen var på något riktigt festhumör den här kvällen så vid elvatiden var det mörkt i de tre vagnarna.

Lördag den 30 augusti 2009
Det var i dag som vi skulle prova på kajakerna. Men efter en natt med ihållande regn och full storm var inspirationen så att säga ”som bortblåst”.
Strandkanten intill Orust Kajakklubb var överfull med entusiaster som bara väntade på att sätta sina farkoster i sjön.
Förutom ett hundratal färggranna kajaker fanns det även försäljning av diverse ”måstehagrejer” för den inbitne kajakpaddlaren.
”Norskarna” bestämde sig, trots vädret, för att prova lyckan och vid 11-tiden hyrde dom en tandemkajak. Efter ett antal måsten och förbud från uthyraren var det dags att ge sig iväg i den hårda vinden. Med spänning såg vi de två nybörjarna glida iväg i denna ranka farkost som såg ut att kunna välta vilken sekund som helst.

Förutom ett hundratal färggranna kajaker fanns det även försäljning av diverse ”måstehagrejer” för den inbitne kajakpaddlaren.

”Norskarna” bestämde sig, trots vädret, för att prova lyckan och vid 11-tiden hyrde dom en tandemkajak. Efter ett antal måsten och förbud från uthyraren var det dags att ge sig iväg i den hårda vinden. Med spänning såg vi de två nybörjarna glida iväg i denna ranka farkost som såg ut att kunna välta vilken sekund som helst.
Stockens Camping (13)
Två glada norrmän i en ranglig farkost


I sakta men kontrollerad takt försvann dom utmed den Bohuslänska kusten och eftersom hyrtiden var på tre timmar så var det var bara för oss att hitta på något annat under tiden.
Damer är aldrig rådlösa i sådana här situationer, dom hittade genast en liten butik som sålde märkeskläder med 70 % rabatt, på nästan allt.
När vi efter några timmar började kisa utefter den karga kusten, fick vi till vår förvåning, långt, långt bort, se att våra kamrater for fram som proffs i den gropiga sjön och efter bara några minuters forcering var dom tillbaka vid utgångspunkten.
Stockens Camping (15)
Kolla samspeltheten, efter endast tre timmars träning

Efter visning av diverse klädinköp som landkrabborna gjort och som Margareth också hann med innan butiken stängde, eller rättare sagt – hon såg till att butiken hölls öppen en timme längre än planerat, blev det några glas rött och lite vila.
Vi beslutade åter en gång att göra ett besök på campingens restaurant. Maten var ju som sagt både billig och bra och det var lite mysigare att sitta inne i stugvärmen än att klä på sig termostället för att sitta ute under en markis.
Stockens Camping (23)
Mat är mumsigt

Rödvinet passade vi oss noga för och eftersom dom bara hade en sorts av det röda så fick det helt enkelt bli en öl till maten.
Stockens Camping (21)
Én glá gutt…efter ett gott dagsverk

Söndag den 31 augusti 2009
Jag väcktes av ett härligt smatter från husbilstaket som vittnade om att det var rejält stora droppar som föll från himmelen denna morgon.
Jag bestämde i min ensamhet, alla de övriga sov, att ändå ta en promenad för nu hade jag lessnat på att bara sitta inne och kura.
Innan någon annan hunnit vakna drog jag iväg i regnet och blåsten. Jag var väl inpackad i regnställ, gummistövlar och keps för att kunna stå emot vädrets makter.
Stockens Camping (36)
 En gammal ödetomt med vattenpump och buskage

Det var en härlig promenad på drygt en timma i allt från en gammal ödestomt med färggranna höstäpplen till snåriga stigar som var kantade av både blå och röda bär.
Stockens Camping (32)
Utmed den snåriga stigen fanns det bärbuskar i härliga färger

Promenaden avslutades med en klättring på regnhala berg upp till en plats med härlig utsikt över Stocken, campingen och den bohuslänska kusten.
Stockens Camping (39)
Härlig utsikt över ett regnigt landskap

Vid återkomsten åt vi en härlig frukost och därefter gjorde vi tillsammans en rundvandring i området och på de närliggande bergen.
Kajakfantasterna, nu menar jag inte Kjell och Margareth, hade nu spritt sig runt kobbar och skär och från de högre klipphällarna kunde vi se de små färggranna farkosterna guppa omkring i den grova sjön.
Stockens Camping
Helena försöker välta ett sjömärke

Vid lunchtid och efter sedvanlig avskedsceremoni, var det dags för utcheckning och den korta trippen hem till Tjörn.
Trots det otacksamma vädret så var det en trevlig helg och Bohuslän är ett vackert landskap även om inte solen lyser.
Stockens Camping (47)
På min fru och mig