Tomatbruschetta by Jacobsen

Inget Ă€r godare och enklare  att svĂ€nga ihop en torsdagskvĂ€ll nĂ€r man börjar fĂ„ lite helgfeeling och Ă€r sugen pĂ„ nĂ„t gott som passar till ett glas rött som man ju egentligen Ă€r lite sugen pĂ„ frĂ„n början 🙂

Köp hem ett riktigt mustigt surdegsbröd – t ex en rĂ„glevain.
Skiva upp en eller tvÄ skivor per pers beroende pÄ vilken svÀltnivÄ som uppmÀtts.

Normalt klarar man sej pÄ en skiva per capita.

VÀlj gÀrna kvisttomater och smÄ Romantika och- eller körbÀrstomater. Blandningen Àr god.
BerÀkna ca 2 normalstora tomater per brödskiva.

Riv en Buffelmozarella
Plocka en halv kruka basilika
Skala en vitlöksklyfta och skÀr en liten bit av toppen.

SÀtt ugnen pÄ ca 230 gr och rosta brödskivorna pÄ galler i ca 5-6  min.

NĂ€r brödet Ă€r klart – dra/raspa  vitlöksklyftan över den varma brödskivan sĂ„ vitlökssaften stryks ut pĂ„ brödskivan

LĂ€gg pĂ„ ett ”berg” av tomathack
Fördela den rivna mozarellan pÄ tomathacket.
Toppa med fÀrsk basilika

Salta och peppra

Ringla över olivolja  – KLART!

Nu behöver jag vĂ€l inte pĂ„minna om att servera Bruschettan med ett glas gott RÖTT.

Trevlig helg!!

Helena