Tomatbruschetta by Jacobsen

Inget √§r godare och enklare ¬†att sv√§nga ihop en torsdagskv√§ll n√§r man b√∂rjar f√• lite helgfeeling och √§r sugen p√• n√•t gott som passar till ett glas r√∂tt som man ju egentligen √§r lite sugen p√• fr√•n b√∂rjan ūüôā

Köp hem ett riktigt mustigt surdegsbröd Рt ex en råglevain.
Skiva upp en eller två skivor per pers beroende på vilken svältnivå som uppmätts.

Normalt klarar man sej på en skiva per capita.

Välj gärna kvisttomater och små Romantika och- eller körbärstomater. Blandningen är god.
Beräkna ca 2 normalstora tomater per brödskiva.

Riv en Buffelmozarella
Plocka en halv kruka basilika
Skala en vitlöksklyfta och skär en liten bit av toppen.

Sätt ugnen på ca 230 gr och rosta brödskivorna på galler i ca 5-6  min.

N√§r br√∂det √§r klart –¬†dra/raspa ¬†vitl√∂ksklyftan √∂ver den varma br√∂dskivan s√• vitl√∂kssaften stryks ut p√• br√∂dskivan

L√§gg p√• ett ”berg” av tomathack
Fördela den rivna mozarellan på tomathacket.
Toppa med färsk basilika

Salta och peppra

Ringla över olivolja  РKLART!

Nu beh√∂ver jag v√§l inte p√•minna om att servera Bruschettan med ett glas gott R√ĖTT.

Trevlig helg!!

Helena