Återigen använder jag min favorit – styckfryst ryggfile av torsk. Suberbra och kanongott.

Om du vill ha en magrare variant så steker du torsken som den är . Men jag föredrar att panera den och steka den i smör. Det blir så himla gott!!

1 ryggfile per person
ströbröd
1 ägg

2-3 potatis per person
2-3 dl gröna ärtor

1-1½ morot per person hyvlas i långa strimlor med potatisskalaren.
1 vitlöksklyfta

Börja med moset.
skala och koka potatisen i saltat vatten.

Under tiden paneras fisken och låt den vila på smörpapper så att paneringen sätter sej ordentligt.

När potatisen är klar stompas den ihop med lite smör, mjölk, salt och vitpeppar.
Koka ärtorna enligt förpackningen och vänd ner dom i puren.
Gör runda ”kluttar” av ärt – och potatismoset och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i ca 10 min i 225 gr ung.

Stek morotsstrimlorna i olivolja salt o svartpeppar. Riv över en vitlöksklyfta i slutet så den inte blir bränd.

Till sist stek fisken så den kan serveras direkt!

Lägg upp på varm tallrik och njut!

Smaklig spis

Helena